Welcome Mr. Persson

Det var Göran Persson som var i USA och besökte Clinton. Persson blev så fruktansvärt imponerad av skickligheten hos Clintons personal så han frågade Ted Baker hur presidenten bar sig åt för att anställa så duktig personal.

Ted Baker berättade att Clinton brukade kalla in den som skulle anställas till det ovala rummet och där ställde han frågan: "Vem är din fars son och dina barns far?" När Ted blev inkallad fick han denna fråga och han svarade naturligtvis "det är ju jag" och så fick han jobbet. Göran Persson blev mycket imponerad och när han satt på flyget hem bestämde han sig för att pröva detta på sina medarbetare hemma.

När Persson kommit tillbaka till regeringskansliet kallade han till sig Tage G Pettersson och ställde frågan: "Vem är din fars son och dina barns far?" Tage G Pettersson tvekade ett tag, sedan frågade han om han fick tänka lite på frågan och det var O.K. för Persson.

Tage G Pettersson går ut i korridoren och där möter han Carl Bildt. Han stoppar Bildt och ställer samma fråga till honom. Bildt svarar "det är ju jag". Tage G Pettersson tackar för svaret och skyndar sig in till Persson och säger: "Nu vet jag svaret på din fråga, det är Carl Bildt".
Persson skakar förtvivlat på huvudet och säger: "Det är helt fel, det är ju Ted Baker"......

tillbaka till min hemsida eller fortsätt till... att fiska med fluga.